21 Kasım 2015 Cumartesi

Istanbul, Ankara ve İzmir'deki Islak Mendil Üreticileri

            Kar sağlamak amacıyla mal ve hizmetlerin, özünde para ile ifade edilebilen tüm değerlerin alım ve satım işlemine ticaret denir. Ticarette 3 taraf bulunur. Üreticiler, tüketiciler, aracılardır. Aracılar, aracılık görevini kar amacı güderek yapar ve bundan gelir elde ederler. Ticaret Kâr elde edilince anlam kazanır. Otomasyon ile parfom kokulu hijyenik ve ıslak mendil üreten yerler de bu gruba girmektedir.

            Üretilen ürünleri ihtiyacı olan kişilere ulaştırma işidir ticaret. Doğrudan doğruya üreticilerden doğrudan doğruya ürün satın alabilmek pek mümkün olamayabilir. Aracılar bu durumda dağıtım sistemi olarak kabul edilebilirler. Islak mendil üreticileri ve kolonyalı mendil üreten Istanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Tüm Türkiye'deki firmalar buna örnek verilebilir.




            Aracılara diğer bir adla toptancı da denilmektedir. Depolama, taşıma ve dağıtım yaparlar. İmalatçılardan aldıkları büyük ölçüdeki ürünleri perakendecilere dağıtan kişilerdir toptancılar. Birçok alanda yeni ürün alacağımız zaman toptancıları tercih ediyoruz. Maliyet açısından bizi daha rahatlatan bir oluştur. 


            Son tüketiciye mal satışı yapmazlar. Üretim şartları, ürüne olan talebin artış ya da azalış durumu toptancıların varlığını ortaya çıkarır. Örnek verecek olursak; ambalaj toptancıları, Karton mukavva toptancıları, Kırtasiye malzemeleri toptancıları buna örnek verilebilir. Perakendecilerin, çoğu zaman almak istedikleri ürünleri doğrudan doğruya üreticilerden satın almaları oldukça güç olabilir. Aracı kurumlar onlara büyük ölçüde yardımcı olurlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder